Blok za fizikalnu terapiju sadrži savremene aparate za sve vrste terapija : termoterapiju, elektroterpiju, magnetoterapiju, ultrazvučnu terapiju, sonoterapiju.

Kineziterapija se obavlja u posebnoj sali u obliku individualnih i grupnih vježbi. Prema učešću pacijenata koristimo aktivne, aktivnopotpomognute i pasivne vježbe, a uz uz razne aparate organizuju se i mehanoterapijske vježbe .

Blok za balneoterapiju predstavlja izdvojeni prostor sa 20 individualnih i posebno izdvojenih kada. Kako je voda hladna na izvorištu, i kako se posebno zagrijava i dovodi do svake kade zajedno sa hladnom i običnom vodom velika je mogućnost u primjeni odgovarajućih kupki u pogledu temperature i koncentracije vodonik sulfida. Balneoterapija se provodi i u vidu lokalnih kupki, Habard kade za individualni hidrokinezi program, a takođe i u bazenu sa mineralnom vodom gdje se rade individualne i grupne hidrokinezi vježbe.

Kao posebna jedinica u Specijalnoj bolnici “Mlječanica” izvdojena je luksuzno opremljena prostorija za ručnu masažu, gdje stručno medicinsko osoblje , profesionalni maseri rade sve vrste medicinskih i relaksacionih ručnih masaža. Posjedujemo i kade za podvodnu masažu, kao i aparate za limfnu drenažu, anticelulit i program za mršavljenje.