Specijalna bolnica”Mlječanica” u službi sporta

U Specijalnoj bolnici „Mlječanica“ juče su boravili članovi Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Borac u pratnji svojih trenera i roditelja, a djeca su trenirala na fubalskom terenu u sklopu ove ustanove. U znak dobre saradnje „Mlječanice“ i mladih sportista za male fudbalere  bolnica će obezbjediti  majice za treniranje a  ustupiće  brojne sadržaje kako bi im trening u prirodi protekao što ugodnije, kazao je za našu radio-televizuju direktor bolnice Dragan Brdar.

„Pripreme za utakmice mladi članovi kozarskodubičkog fudbalskog kluba mogu izvoditi kada god žele, jer je Specijalna bolnica “Mlječanica” uvijek bila u službi sporta“ istakao je direktor ove ustanove Dragan Brdar. „Ja sam djetinjstvo proveo na stadionu Fudbalskog kluba Borac i iz toga perioda možda i nosim naljepše uspomene.Zbog toga je moje zadovoljstvo  ali i veća obaveza,da ovdje ugostimo klince iz Borca.Svako dijete koje se odvede sa ulice i dovede na sportski teren je uspijeh za nas i naše društvo“,kazao je Brdar.

On je rekao da je Specijalna bolnica “Mlječanica” otvorena za sve sportske klubove, i na raspolaganju će imati sve što je ova ustanova u mogućnosti da im ponudi.„To je naša obaveza prema toj djeci, ali i prema našem društvu“, izjavio je Brdar.

Trener Omladinske selekcije Žarko Bakić, se zahvalio Bolnici “Mlječanica” na donaciji , te naglasio da je se u poslednje dvije godine bilježi znatan napredak u radu i rezultatima omladinskih kategorija.

„U  Fudbalskom klubu “Borac” u mlađim kategorijama trenutno trenira oko 120 djece, uzrasta od 5 do 17 godina.Na poziv direktora Banje Mlječanica,odveli smo jednu selekciju djece da  odradimo trening u prelijepom ambijentu Banje. Dolaskom predsjednika kluba Rodoljuba Topića, klub  je znatno napredovao i u radu i u rezultatima rada. U planu su brojni turniri, a svakako bih spomenuo Međunarodni turnir koji je održan ovdje kod nas i na kome je učestvovalo oko pet stotina djece  u  36 ekipa iz tri države“, kazao je Bakić.

„Planiramo učestvovanje na turniru KUP „Vujadin Boškov“ koji će se održati u Novom Sadu,od 27.do 29.juna i takođe,na Vidovdanskom turniru  u Minhenu na kome će učestvovati i jedna selekcija djece iz Borca, a koji se održava od 27.do 30.juna“, dodao je Bakić. Bakić je naveo da će u narednom periodu nastojati da dobrim rezultatima opravdaju  ukazano  povjerenje, a zahvalio se i Draganu Brdaru na donaciji i saradnji sa klubom.

Direktor Bolnice Mlječanica kazao je da je u dugoročnom razvojnom planu „Mlječanice“ proširenje kapaciteta za sportsko-rekreativni turizam.U skladu sa finansijskim mogućnosti, planira se izgradnja sportskog terena za veliki fudbal sa vještačkom travom i reflektorima, teren za tenis i mali fudbal,kao i za rukomet i odbojku,te vanjski bazen sa pratećim sadržajima.